Ştiri arhivă

Materiale în lilmba română de la secţiunea ştiri, subsecţiunea ştiri arhivate.

Conferința anuală 2016 - Societatea Română de Alergologie și Imunologie Clinică 2016

Progrese în alergologie, abordări interdisciplinare

13-15 Mai 2016 - Hotel CARO, București 

Programul complet al conferinței poate fi accesat aici. 

Extrase din programul conferinței

Vineri, 12 mai  

Sala SORESCU, etaj 5

Workshop Aengioedemul Ereditar - aplicații practice

08.30 – 10.20: Dezvoltarea globală și regională a managementului angioedemului ereditar 

Moderatori: Dumitru MOLDOVAN, Henriette FARKAS, Marco CICARDI

Dumitru MOLDOVAN: Introducere

Peter J. SPÄETH: Scurtă trecere în revistă a progreselor în cunoașterea angioedemului ereditar

Timothy CRAIGGhiduri de tratament pentru angioedemul ereditar

Conferința Angioedemul ereditar și imunodeficiența primară: Estul întâlnește Vestul

The 102nd J Project meeting  

Date

24-26 April 2014

Venue

 

Dental Medicine Faculty
University of Medicine and Pharmacy
Tirgu-Mures, Romania

Workshop - Prin cercetare internaţională de la genetică la ghiduri terapeutice naţionale şi servicii de sănătate publică în angioedemul ereditar. România quo vadis? Tîrgu Mureş, România 2012

Workshop-ul a reunit experţi renumiți din Europa, Israel şi Africa de Sud cu profesionişti, rezidenţi din diverse specialităţi, doctoranzi şi studenţi din centrul universitar Tîrgu-Mureș şi alte centre medicale din țară. Scopul workshop-ului a fost diseminarea cunoştinţelor actuale de cercetare în domeniul geneticii moleculare, a cercetării în domeniul medicamentelor şi cel al organizării serviciilor de sănătate în AEE, domenii în care avem o contribuţie în creştere. La workshop au participat persoane importante din Ministerul Sănătăţii, din Alianţa Naţională de Boli Rare, din SMURD, geneticieni, medici de laborator, cu scopul lărgirii cooperării interdiscipinare. Folosind experiența keyspeaker-ilor se va redacta unui ghid naţional de diagnostic şi tratament, indispensabil pentru aprobarea unui program naţional, care să scoată aceşti pacienți din starea de orfani ai sistemului de sănătate românesc. Pentru a vizualiza albumul cu imagini de la Workshop, daţi click aici.

Conferinţa Globală AEE - 2012

Conferinţa globală AEE din anul 2012 a avut loc la Copenhaga, Denemarca, între 17 - 20 mai. Conferinţa a fost organizată de Organizaţia Internaţională de Pacienţi cu Deficienţă de C1 Inhibitor (HAEi). Conferinţa a fost prima de anvergură cu adevărat globală şi s-a adresat pacienţilor cu AEE, specialiştilor din domeniu şi reprezentanţilor industriei de profil. Întâlnirea a fost condusă şi desfăşurată de comunitatea de pacienţi prin intermediul HAEi.

Congresul Academiei Europene de Alergie şi Imunologie Clinică - 2012

Congresul Academiei Europene de Alergologie şi Imunologie Clinică 2012 a avut loc la Geneva, Elveţia, între 16 - 20 iunie 2012. Tema congresului "La răscrucea cercetării, practicii şi educaţiei", a subliniat specificul Genevei şi a contribuit la un schimb ştiinţific excelent între participanţi: personal didactic, delegaţi şi expozanţi. Comitetul local de organizare, care include membrii din toate marile centre de alergologie din Elveţia precum şi Comitetul ştiinţific EAACI condus de Lars K. Poulsen, a stabilit un program care a răspuns aşteptărilor cercetătorilor, alergologilor practicieni şi educatorilor.

Conferinţa Anuală a Academiei Americane de Alergie, Astm şi Imunologie 2012

2-6 martie, Orlando, FL, SUA

Conferinţa AAAAI 2012  a reunit experţi mondiali în domeniul alergologiei şi imunologiei. Printre participanţi s-au numărat clinicieni, cercetători, personal academic, specialişti din ramurile asociate şi toţi cei interesaţi de bolile alergice şi imune. Unul din subiectele pivotale ale conferinţei s-a intitulat "Next Generation Science". În cadrul acesteia au fost prezentate cele mai remarcabile descoperiri ale tinerilor cercetători în domeniul alergologiei şi imunologiei. Conferinţa Anuală 2012 s-a desfăşurat la Orlando, FL, SUA, între 2-6 martie.

Ruconest – primul C1 inhibitor recombinant pentru tratamentul atacurilor de angioedem ereditar

Comisia Europeană a aprobat în data de 28 octombrie 2010 autorizaţia de introducere pe piaţă pe întregul teritoriu al Uniunii Europene, inclusiv România, a medicamentului Ruconest, produs de Pharming Group N.V. Ruconest este primul C1 inhibitor recombinant pentru tratamentul acut al atacurilor de angioedem la pacienţii cu angioedem ereditar. Ruconest a fost dezvoltat de compania olandeză de biotehnologie Pharming şi este comercializat şi distribuit pe teritoriul Uniunii Europene de către Swedish Orphan Biovitrum.

Al 22-lea Congres Mondial de Alergologie, decembrie 2011, Cancun, Mexic

Congresul Mondial de Alergologie este întâlnirea ştiinţifică bianuală a Organizaţiei Mondiale de Alergologie (WAO). Congresul se va desfăşura între 4-8 decembrie 2011 la Cancun, în Mexic. WAO organizează aceste întâlniri bianuale în parteneriat cu societăţile membre. În 2011, WAO şi Congresul Mondial de Alergologie va găzdui de asemenea Conferinţa Anuală a Colegiului de Alergologie şi Imunologie Clinică Pediatrică (COMPEDIA) şi a Colegiului Mexican de Alergologie şi Imunologie Clinică (CMICA). Congresul Mondial de Alergologie a crescut şi evoluat de la o ediţie la alta şi întâlnirea de la Cancun va beneficia de succesul congreselor precedente. Congresul din 2011 va oferi un program ştiinţific pe măsura aşteptărilor, cu multe noutăţi.

Al 30-lea Congres al EAACI Istambul, iunie 2011

Al 30-lea Congres al EAACI se va desfăşura pentru prima oară la Istambul, în Turcia, între 11-15 iunie 2011. Congresul va oferi un program ştiinţific extrem de interesant elaborat de comitetul congresului şi comitetul organizatoric local pe baza propunerilor membrilor EAACI. Vor avea loc un număr de şapte şedinţe plenare şi peste 100 de simpozioane, workshopuri şi alte sesiuni. În cadrul programului veţi putea participa la mai multe dezbateri pro şi contra care vor face şi mai atractivă oferta congresului.

Al II-lea Congres al Societatii Romane de Alergologie si Imunologie Clinica, Cluj 2011

Al II-lea Congres al Societatii Romane de Alergologie si Imunologie Clinica va avea loc în perioada 6-8 Mai 2011, la Cluj-Napoca. Lucrarile se vor desfasura in salile de conferinta ale hotelului City Plaza, Str. Sindicatelor nr.9-11, Cluj-Napoca.

Evenimentul este organizat sub patronajul Societatii Romane de Alergologie si Imunologie Clinica (SRAIC), Presedinte dna Profesor Diana Deleanu. Comitetul stiintific al manifestarii este format din: Roxana Bumbacea, Florin Dan Popescu, Poliana Leru, Georgeta Siniski, Ioana Agache, Dumitru Moldovan, Corina Ureche, Ioan Bradu Iamandescu. Secretariat stiintific: Corina Porr, Daniela Mutti.